Моторијада у Котор Варошу окупила више од 250 бајкера


КОТОР ВАРОШ, 30. ЈУНА – У Котор Варошу је јуче одржана традиционална осма моторијада, на којој је учествовало више од 250 бајкера из Републике Српске, Федерације БиХ, Србије, Хрватске, Словеније и Аустрије.

Секретар Мото-клуба “Орлови” из ове општине Панто Бојић рекао је да је јучерашњим скупом употпуњена туристичка понуда Котор Вароша и да су сви учесници најавили долазак и сљедеће године.

Атрактиван дефиле учесника градским улицама показао је да су Которварошани жељни оваквих манифестација јер је владало велико интересовање и на нама је да у наредном периоду још више промовишемо мото-спорт“, каже Бојић.

Defile 2

Сви учесници моторијаде сагласни су у оцјени да на оваквим скуповима нема мјеста нетрпељивости или супарништву, већ се промовишу заједништво и хуманост, а прије свега љубав према животу на мотоциклу.

Шемсудин Чизмић из какањског мото-клуба каже да је Котор Варош био добар домаћин и да ће због тога и фантастичне атмосфере која влада током “Моторијаде” долазити и убудуће.

Има нас са свих страна, али овдје нема предрасуда, сви смо једнаки, дијелимо исту љубав према двоточкашима. Трудимо се да представимо бајкере у правом свјетлу, промовишемо хуманост, међусобно дружење и уживање у доброј рок музици“, нагласио је Чизмић.

Defile 3

Стипо Давидовић из мото-клуба “Крејзи бајкерс” из Беча истиче да Которварошани годинама уназад граде позитивну причу чији је резултат велика посјећеност и одзив клубова.

Изузетан пријатељски клуб. Ми бајкери не познајемо нације, вјероисповијест, поштујемо једни друге и добро се заједно забављамо“, рекао је он.

Crveni krst

Чланови которварошког мото-клуба и Црвеног крста извели су прије дефилеа на градском тргу показну вјежбу у којој је симулирана саобраћајна несрећа и збрињавање повријеђених лица.

У забавном дијелу програма, у вечерњим часовима, наступио је “Синхро бенд”.

Организатор манифестације је био Мото-клуб “Орлови”, покровитељ општина Котор Варош, а организацију су подржали и бројни спонзори.