Начелник Сакан присуствовао обиљежавању Дана општине Сокобања


КОТОР ВАРОШ, 24. ЈУНА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је на позив предсједника општине Сокобања Миодрага Николића присуствовао Свечаној академији поводом обиљежавања Дана ове локалне заједнице и 187 година од почетка организованог туризма у Сокобањи и Србији.

2

Том приликом начелник Сакан и предсједник Николић су разговарали о могућностима братимљења ове двије локалне заједнице.

Начелник Сакан је истакао да фудбалски ветерани Котор Вароша већ седам година његују пријатељство са вршњацима из Сокобање, која тежи томе да постане монденско мјесто чувајући историју, традицију и културу, али и пратећи потребе савременог туристе.

Бројни наши људи су повезани на различите начине, од породичних веза до туризма, а сарадња двије управе би требала бити озваничена крајем септембра потписивањем Споразума о сарадњи и братимљењу”, рекао је Сакан и уједно честитао руководству и грађанима Сокобање Дан општине нагласивши да су управо мјештани ти који ово мјесто чине великим и да су носећи стубови будућности Сокобање.

4

Предсједник општине Сокобања Миодраг Николић је нагласио да су створени услови за званично братимљење ове двије локалне заједнице, што ће омогућити још чвршће међусобне везе и најбољи могући оквир за успостављање конкретне сарадње у областима од обостраног интереса.

Котор Варош је веома интересантан као општина са повољним пословним окружењем и као центар обућарске индустрије у Републици Српској, а нама је изузетно важно да размијенимо искуства из ових области. Са друге стране Сокобања располаже са широком лепезом туристичких потенцијала које нас сврставају у сам врх посјећености у Србији“, поручио је Николић и додао да ће сарадња бити остварена и у областима културе и спорта.

1

Начелник Сакан се захвалио предсједнику Николићу на гостопримству и угодном разговору, а том приликом му је уручио и пригодне поклоне, увјерен да ће се у септембру поново видјети и том приликом и формално потврдити братске везе.