Одржана “Сачијада 2024” на Васином виру


КОТОР ВАРОШ, 1. ЈУЛА – Гастро-туристичка манифестација “Сачијада 2024” окупила је јуче на излетишту Васин вир шест екипа које су се такмичиле у припремању јела испод сача, те скоро 300 посјетилаца.

По оцјени жирија, прво мјесто на “Сачијади” подијелиле су екипе “Мјау мјау” и “Шећераши”, другопласирана је била екипа омладине из Врбањаца, док је треће мјесто освојила екипа “Здружени”.

Pobjedničke ekipe

Миленко Купрешак из побједничке дванаесточлане екипе рекао је да сваке године учествују на “Сачијади” и да ће то радити и убудуће.

Сви смо скупа спремали наше специјалитете, сач и ловачку чорбу, а било је ту мезе прије него што смо пробали главна јела. Ова награда је дошла само да додатно уљепша боравак на Васином виру“, истакао је Купрешак.

IMG-022da103ac495a8da0c26b214a19481f-V

Дарио Савић, из такође побједничке екипе “Мјау мјау” каже да су сви одушевљени овом манифестацијим на којој су се окупили ради дружења.

Радује ме што је ово прерасло у традицију. Честитке организаторима и надам се да ће нас наредне године бити још више“, нагласио је Савић.

Mjau mjau

Трочлани жири у саставу Зоран Тешић, Драго Кушљић и Милош Сердар није имао нимало лак задатак да оцијени чија је телетина под сачем уз кромпир и специјалне зачине била најукуснија, а Организациони одбор “Сачијаде” Јеленко Васиљевић, Немања Сакан и Данијел Ђурић се потрудио да обезбиједи пехаре, награде и признања за најуспјешније екипе, као и пиће и иће за све посјетиоце.

Наш концепт кухиње на отвореном окупља све љубитеље роштиља, сачева, котлића, ражњева, те промовише боравак у природи, припреми хране са пријатељима, а свако гастрономско такмичење је одлична прилика за упознавање истинских љубитеља добре хране“, поручили су организатори.