Програм подршке ЕБРД развоју малих и средњих предузећа у БиХ


КОТОР ВАРОШ, 25. ФЕБРУАРА – Привредна комора Републике Српске у сарадњу са Европском банка за обнову и развој (ЕБРД) организује презентацију „Програма подршке ЕБРД развоју малих и средњих предузећа у БиХ – усклађивање са ЕУ директивом и стандардима у области заштите на раду, заштите околиша/животне средине и сигурности и квалитета производа“.

Презентација ће бити организована 27.02.2017. године у просторијама Привредне коморе Републике Српске, са почетком у 11:00 часова.

Европска банка за обнову и развој имплементира кредитну линију за повећање конкурентности малих и средњих предузећа у БиХ у износу од 20 милиона еура из фондова ЕУ. Кредитна линија укључује додјелу грант средстава малих и средњих предузећа за успјешно реализоване пројекте у еквивалентном износу, 15% од реализованог износа инвестиције.

Европска банка за обнову и развој (ЕБРД) имплементира различите программе подршке развоју малих и средњих предузећа (МСП) у Босни И Херцеговини, с циљем подршке МСП у усаглашавању са домаћим прописима и ЕУ Директивама и стандардима у области :

-Заштите животне средине

-Заштите на раду

-Квалитета и сигурности производа

Учешће на семинару, којем ће присуствовати и которварошки привредници, је бесплатно.