Спортским клубовима из буџета општине 80.000 КМ


КОТОР ВАРОШ, 14. МАРТА – Одборници Скупштине општине /СО/ Котор Варош су на данашњем засједању усвојили правилник о расподјели средстава спортским организацијама из општинског буџета.

DSCN5926

Буџетом општине за 2017. годину предвиђена су средства у износу од 80.000 КМ. Поред поменутих средстава општина на име бесплатног кориштења термина у Спортској дворани и сали за физичко васпитање ЈУ ОШ „Свети Сава“ издваја средства у износу од 37.800 КМ.

Одборници су усвојили и одлуку о категоризацији спортова и спортских организација, која има за циљ стварање услова за бржи развој спортова са интензивнијим учешћем грађана, а посебно младих људи, те постизању бољих резултата и афирмацији спорта у Котор Варошу и Републици Српској.

Једногласно је усвојена одлука о реализацији пројекта подршке стицању радног искуства младих у статусу приправника за 2017. годину, уз амандман начелника општине Зденка Сакана да предност код бодовања и при запошљавању имају дјеца погинулих бораца.

За запошљавање приправника издвојили смо 100.000 КМ, од чега 14.925 КМ се распоређује за два приправника у општинској управи, а преостали износ од 85.075 КМ ће се расподијелити путем јавног позива у складу са овом одлуком“, истакао је Сакан.

DSCN5928

Локални парламент је дао сагласност на Одлуку о утврђивању различитих новчаних износа учешћа родитеља за трошкове услуге коју пружа предшколска установа.