Традиционално дружење ловаца у Масловарама


КОТОР ВАРОШ, 26. ФЕБРУАРА – Ловачко Удружење /ЛУ/ “Јеловка” из Мјесне заједнице Масловаре код Котор Вароша организовало је традиционалну ловачку вечеру, којој је присуствовало више од 300 ловаца и гостију.
IMAG1716
Предсједник “Јеловке” Слободан Жупљанин одао је признање свима који су допринијели развоју удружења у протеклих 27 година.

“Наше активности прошле године биле су усмјерене на узгој и заштиту дивљачи”, рекао је Жупљанин и додао да ово удружење обавља значајну и одговорну функцију.

Константно се повећава број наших чланова и као породица јачамо и растемо, а у наредном периоду очекујемо и подршку локалне заједнице и Ловачког савеза Републике Српске, како би лакше реализовали планиране активности“, закључио је Жупљанин.

Ловачкој вечери присуствовао је и предсједник Ловачког савеза Републике Српске Саво Минић.

IMAG1742

Ловачко удружење “Јеловка” је једно од најорганизованијих удружења у оквиру Ловачког савеза Републике Српске и велико ми је задовољство видјети преко 300 ловкиња и ловаца на једном мјесту“, истакао је Минић.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је пожелио ловцима добар поглед и много успјеха у узгоју и заштити дивљачи.

И ове године се учесницима ловачке вечере обратио из Хага први предсједник Ловачког удружења “Јеловка” Стојан Жупљанин, који је пожелио да ловаца из године у годину буде што више, да не буде подјела међу ловцима и да воде бригу о безбиједности у ловишту.

IMAG1723

На 27. ловачкој вечери додијељене су захвалнице, дипломе и плакете појединцима и колективима за допринос у развоју ловства.

За најбољу секцију у оквиру Удружења “Јеловка” проглашена је секција “Борци”, док је најбоља ловна група “Брзи” из Масловара.

За најуспјешнијег ловца у ловној 2016. години проглашен је дугогодишњи члан “Јеловке” Боро Стојановић, а награду су добили и заслужни ловци Боро Ђурић, Бошко Јотановић, Мићо Петровић и Златко Бојић.

За промоцију и популаризацију лова код жена награђене су Татјана и Јелена Атлагић.

Златним плакетама, највишим признањем које додјељује ЛУ “Јеловка”, постхумно су награђени Петко Жупљанин и Рагиб Салкић, као и први предсједник и један од оснивача “Јеловке” Стојан Жупљанин.