8. aprila akcija čišćenja i uređenja grada


KOTOR VAROŠ, 28. MARTA – Na današnjem sastanku predstavnika Opštinske uprave i Komunalnog preduzeća „Bobas“ dogovoreno je da će se 8. aprila organizovati velika akcija čišćenja i uređenja grada u okviru obilježavanja Dana opštine – 24. aprila.

Sastanak 2

U akciji čišćenja grada učestvovaće zaposleni u lokalnoj samoupravi, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnovač opština, predstavnici nevladinih organizacija i udruženja građana, sportski klubovi, učenici i prosvjetni radnici osnovnih i srednjih obrazovnih ustanova.

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan rekao je da se ovom akcijom podiže svijest građana o značaju čiste i uređene životne sredine.

Nastojaćemo u saradnji sa Komunalnim preduzećem da uklonimo divlje deponije od Vrbanjaca do Usjeka. Obnovićemo klupe na Gradskom trgu, očistiti trim staze na brdu Rujika, urediti gradsko kupalište Bjeline, popraviti stanje ulične rasvjete u gradskom području, urediti autobuska stajališta, a biće izvršeno i pranje ulica“, naglasio je Sakan i dodao da je cilj akcije da se prikupi i deponuje otpad koji ugrožava životnu sredinu.

Sastanak 3

U maju je planirana akcija „Biramo najuređenije dvorište“, kojom se podstiču građani da urede svoja dvorišta i tako uljepšaju našu lokalnu zajednicu.

Na ovaj način građani pokazuju svoju opredijeljenost da, uređenjem i uljepšavanjem sopstvenog životnog prostora, svoj grad učine ljepšim mjestom za život“, zaključio je Sakan.