Организован пријем за ученике генерације и вуковце


КОТОР ВАРОШ, 25. ЈУНА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан организовао је данас пријем за 13 вуковаца и ученика генерације завршних разреда средњих и основних школа са подручја ове општине, те уручио им новчане награде и пожелио срећу и успјех у даљем школовању.

Ви сте понос и будућност наше општине и Републике Српске. Током досадашњег школовања постигли сте изузетне резултате и искрено вјерујем да ћете тако наставити, како би касније знањем које сте стекли били носиоци развоја Котор Вароша“, истакао је Сакан.

2

Он је нагласио да општинска управа подржава младе и успјешне људе, првенствено додјелом стипендија и да је ове године за ту намјену издвојено 70.000 КМ из општинског буџета.

Ученик генерације Основне школе “Свети Сава” Станимир Смиљић уписао је Електротехничку школу “Никола Тесла” у Бањалуци.

Захвални смо начелнику на пријему. Његова подршка, као и новчана награда, много нам значи у даљем школовању“, поручио је Смиљић.

3

Ученик генерације Средњошколског центра “Никола Тесла” Милана Тодоровић рекла је да је током школовања научила како да распореди вријеме када је у питању учење, али и ваннаставне активности.

Са добром расподјелом времена све се може постићи. Зависно од обавеза организовала сам се колико дневно је потребно да учим, а учила сам ради себе и своје будућности и наставка образовања. Планирам да упишем Електротехнички факултет у Бањалуци“, додала је Тодоровићева.

5

Поред Смиљића и Тодоровићеве награђени су још основци Јелена Ђуаршиновић, Јелена Васиљевић, Сара Чиркић и Марина Катана из Основне школе “Свети Сава” Котор Варош, Сара Корићанац и Неда Ђукић из Основне школе “Петар Петровић Његош” Масловаре и Адела Кљајић из Основне школе “Петар Кочић” Шипраге, затим средњошколци Ана Глигурић, Матеа Пикеља и Соња Гаврић из Средњошколског центра “Никола Тесла” Котор Варош, те Никола Радиша из Електротехничке школе “Никола Тесла” из Бањалуке.

Ученицима генерације средњих школа и вуковцима уручене су новчане награде од по 200 КМ, а ученицима генерације основних школа и вуковцима по 100 КМ.