Апел на рационално трошење воде


КОТОР ВАРОШ, 3. ЈУЛА – Због насталих смањења количине питке воде у јавним водоводима, а усљед сушног периода и опасности по становништво, из Општинске управе апелују на суграђане на рационално трошење воде из јавних водовода.

У складу сa најављеним порастом температура очекујемо повећану потрошњу, а већ је примјетно спорије пуњење и брже пражњење резервоара.

Ако желимо да избјегнемо проблеме с водоснабдијевањем, непопуларне редукције, морамо сви заједно да радимо. Надамо се и желимо да вјерујемо да је сваки појединац свјестан своје одговорности, али и доприноса општем добру“, поручили су из Општинске управе.

Корисници који воду из градског водовода користе у индустријске сврхе по одобреној дјелатности треба да крајње рационално исту користе.

Кориштење воде из јавних водовода на подручју општине Котор Варош за залијевање башта, усјева, травњака, цвијетњака и других отворених површина, прање аута, тепиха и других прања на отвореном простору, као и свих других ненамјенских трошења воде из водовода неопходно је свести на минимум.

Задужују се Одсјек за инспекцијске послове и комуналну полицију, Савјети МЗ и остали управљачи јавних водовода да прате стање рационалне потрошње воде на подручју општине Котор Варош и да предлажу друге мјере у циљу нормалног снадбијевања водом.