Скупштина усвојила мјере за побољшање стања у КП „Бобас“


КОТОР ВАРОШ, 28. ФЕБРУАРА – Одборници Скупштине општине Котор Варош су на данашњој тематској сједници о стању у Комуналном предузећу /КП/ „Бобас“ усвојили мјере и имовинско-правне мјере у циљу унапређења пословања овог предузећа.

DSCN5845

Задужују се Одјељење за привреду, Одјељење за стамбено комуналне послове, Одсијек за инспекцијске послове и комуналну полицију да у сарадњи са КП „Бобас“ приступе изради Одлуке о комуналном реду, Правилнику о условима и начину одвоза смећа у граду и мјесним заједницама, Одлуке о јавној канализацији и управљању сеоским водоводима.

Начелник општине ће формирати радну групу која ће утврдити путне правце којима ће се вршити услуга одвоза смећа у мјесним заједницама.

DSCN5848

КП „Бобас“ има могућност да са мјесним заједницама договори преузимање сеоских водовода, а уколико се не постигне договор општина ће обезбиједити чишћење и хлорисање сеоских базена.

Општина Котор Варош је пружила подршку комуналном предузећу за обављање допунских дјелатности за које је регистровано, као и за кориштењењ свих механизама наплате потраживања.

Такође, обавеза постављања ревизионог шахта је на корисницима канализационе мреже.

Надлежни органи општине Котор Варош морају подузети све имовинско-правне мјере у циљу рјешавања питања титулара права власништва над изузетим земљиштем за водозахватно подручје, те о предузетим мјерама извјештавати Скупштину једном годишње.

Садашњи в.д. директора КП „Бобас“ Слободан Јурић је рекао да обавезе према добављачима, закључно са 31.12.2016. године, износе 728.635 КМ, што је главни разлог неликвидности овог предузећа.

DSCN5846

Након конструктивне расправе начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је предложио мјере које су одборници једногласно усвојили, а све у циљу унапређења пословања и нормализације стања у КП „Бобас“.