FK Mladost izborila plasman u 3. ligu


Fudbalski kolektivi u Kotor Varošu su ove sezone ostvarili značajne uspjehe. Igrači malog fudbala su izborili plasman u 1. ligu, a fudbaleri Mladosti su uspjeli da se domognu višeg ranga takmičenja, što je i bio cilj prije početka sezone.
Kotorvaroški fudbaleri su nakon nekoliko sezona provedenih u područnoj ligi uspjeli da se vrate u trećeligašku konkurenciju, čime su ostvarene klupske ambicije. Uporedo sa rezultatima na terenu uprava i lokalna zajednica uz podršku Ministarstva za porodicu, omladinu i sport Republike Srpske nastoje sanirati svlačionice i staviti u funkciju klupski  objekat.
Stabilizovali smo klub u svakom pogledu. Dugo godina smo bili drugoligaši i vjerujem da ćemo se vratiti u taj rang takmičenja možda već i naredne godine, jer nam je tu objektivno i mjesto. Imamo 25 igrača, odličnu podršku lokalne zajednice i uz predan rad na treninzima očekujemo mnogo u narednoj sezoni“, istakao je Branko Ponorac, trener FK Mladost.
Opština Kotor Varoš će pružiti značajnu pomoć kako bi se klupski objekat završio i stavio u funkciju.
U saradnji sa resornim Ministarstvom krenuli smo u realizaciju projekta sanacije slvačionica i završetka radova na uređenju klupskog objekta. Vjerujem da će do početka naredne sezone ovaj uzoran kolektiv imati još bolje uslove, kako bi se treninzi mogli nesmetano odvijati“, rekao je Dalibor Vučanović, načelnik opštine Kotor Varoš.
U područnom fudbalskom savezu ističu zadovoljstvo prikazanim kvaltetom ove sezone u popularnoj Bundesligi, ali i činjenicom da je borba za šampiona bila neizvjesna do posljednjeg kola. Predsjednik Takmičarke komisije PFS Banjaluka Željko Radusin je uručio pehar za osvojeno prvo mjesto kapitenu Mladosti Igoru Vučanoviću i tom prilikom čestitao njegovim saigračima na zasluženoj tituli.
U posljednjem susretu Mladost je remizirala sa gostima iz Čelinca, koji su prigodnim poklonima čestitali komšijama na ulasku u viši rang takmičenja. Stabilizacija kluba u narednom periodu biće jedan od prioriteta, a ukoliko se ukaže prilika Kotorvarošani će pokušati da se domognu drugoligaške konkurencije.