Galerija pozitivnih vibracija

Galerija pozitivnih vibracija


Slikar Branko Rusmir se posljednjih mjeseci intenzivno priprema za izložbe koje će se održati u Derventi, Doboju i Prijedoru, kao i za dvije inostrane izložbe. Riječ je o umjetniku čija djela su prepoznatljiva ne samo u RS i BiH, nego i u evropskim i svjetskim destinacijama.

Veliki umjetnik iz male sredine, slikar koji živi slikarstvo, koji je lutao i tragao, slikao u raznim tehnikama i našao se u slikanju špahtlom. Boravak u Parizu u više navrata mnogo je uticao na unutrašnji senzibilitet umjetnika i pomogao mu da usavrši svoju najprikladniju vokaciju likovnog izražavanja. U posljednje vrijeme slika sve slobodnije.

 “Putem asocijativne simbolike želim da dokučim nove horizonte i nove izazove, tako da mislim da se u tom pogledu može mnogo toga uraditi. S obzirom na moj opus kroz grčku mitologiju i veliko interesovanje za antički svijet ta simbolika je i danas aktuelna i želim se dokazati i na tom polju”, istakao je Rusmir.

rusmir3
rusmir2
rusmir1
rusmir 4
rusmi5
rusmir

Brojne izložbe su iza ovog vrhunskog umjetnika, ali nove slike želi da pokloni svome gradu, stavljajući u prvi plan prirodne ljepote Kotor Varoša..

 “Prirodni resursi sa kojima raspolažemo predstavljaju osnovu za likovnu koloniju i mislim da će nekoliko motiva vezanih za Kotor Varoš biti prezentovani za Dan opštine”, naglasio je Rusmir.

Saradnja sa opštinom Kotor Varoš je na visokom nivou, uz želju da se nastavi i u narednom periodu.

 “Slike Branka Rusmira su bile izložene i na drugim kontinentima što je od velikog značaja za našu lokalnu zajednicu. Sve prave vrijednosti su dobro došle, a mi ovu želimo da njegujemo i čuvamo na obostrano zadovoljstvo. U okviru naših mogućnosti podržavamo njegov rad i opstanak Galerije, a sa druge strane promovišemo naše vrijednosti”, rekao je Dalibor Vučanović, načelnik opštine Kotor Varoš.

Na Brankovim slikama su i čovjek i žena, i priroda u širem i užem smislu, duhovnost i emotivnost, a sve je naslikano koloritom koji nosi vedrinu.
Kotorvaroški umjetnik, koji je do sada izlagao u svjetskim metropolama, želi nastaviti da se usavršava i da svoju energiju kroz umjetnička djela prenosi na ljude dobre volje.