Štete na putevima ogromne, snabdijevanje vodom uredno


KOTOR VAROŠ, 2. JUNA – Odbornici Skupštine opštine Kotor Varoš su na današnjem zasjedanju jednoglasno usvojili nacrt odluke o uređenju prostora i građevinskom zemljištu, kao i o proširenju obuhvata Odluke o donošenju regulacionog plana kompleksa naselja Ripište “Bare”.

Usvojeni su izvještaji o izvršenju budžeta za prošlu godinu i izvještaj o poslovanju Komunalnog preduzeća Bobas. Zaključeno je da je snabdijevanje pitkom vodom sa javnog vodovoda uredno i pored oštećenja na brani i izvorištu Bijelo polje, a nakon poplava dodatno se pogoršalo stanje lokalnih i nekategorisanih puteva na području opštine.

Pokušaćemo na sve moguće načine da nađemo donatore i kandidujemo projekte kako bi samo sanirali nastale štete na putevima, koje su ogromne i procjenjuju se između 2,5 i 3 miliona maraka samo na infrastrukturi“, istakao je Dalibor Vučanović, načelnik opštine Kotor Varoš.

Takođe, usvojene su informacije o radu nevladinog sektora sa pregledom utroška finansijskih sredstava iz budžeta opštine za prošlu godinu, kao i informacija o završetku prvog polugodišta u školama osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja školske 2013/14. godine.