U Maslovarama održana prva revijalna džipijada


Kotor Varoš – U organizaciji Lovačkog udruženja “Jelovka” i Auto-moto kluba “Borci – Borja” Maslovare u ovom kotorvaroškom mjestu održana je prva revijalna “džipijada”, koja je okupila više od 30 učesnika u tri kategorije.

Na prvoj džipijadi u Maslovarama učestvovali su takmičari iz Banjaluke, Čelinca, Prnjavora, Teslića, Doboja i Kotor Varoša.

Nakon revijalne vožnje kroz šumu u dužini od 20 kilometara, gdje su vozači pokazali zavidno znanje, uslijedio je ispit spretnosti. Najbolje vrijeme u konkurenciji krosera imao je Željko Milaković iz Banjaluke, dok je njegov sugrađanin Siniša Vuković bio najbrži i najspretniji u konkurenciji 20 džipova.

Vuković je rekao Srni da je organizacija “džipijade” bila na zavidnom nivou i da su nijanse odlučivale o pobjedniku u njegovoj konkurenciji. U kategoriji terenskih kamiona prvo mjesto je osvojio Rade Nijemčević iz Šipraga.

Prema riječima predsjednika Lovačkog udruženja “Jelovka” Maslovare Slobodana Župljanina, ova manifestacija postaće tradicionalna i od naredne godine će imati međunarodni karakter.

Naredna ždžipijadaž treba da se održi u okviru Kotorvaroškog kulturnog ljeta, jer jedan dio manifestacija treba prenijeti na ruralna područja, posebno u Maslovarama, a sve s ciljem promocije turističkih potencijala ove mjesne zajednice i opštine Kotor-Varoš“, istakao je Župljanin, koji je je i uručio pehare i diplome najuspješnijim pojedincima.

Načelnik opštine Kotor-Varoš Dalibor Vučanović istakao je da će lokalna zajednica uvijek pružiti podršku ovakvim manifestacijama, koje okupljaju sportiste i zaljubljenike u prirodu, a ujedno doprinose promociji turizma.

Zahvaljujući maksimalnim mjerama bezbjednosti i ozbiljnosti takmičara prva ždžipijadaž je prošla bez incidenata.