Karađorđe Marinković prvi doplivao do Časnog krsta


KOTOR VAROŠ, 19. JANUARA – Karađorđe Marinković pobjednik je plivanja za Časni krst koje je pred 1.500 posjetilaca održano na rijeci Vrbanji u Kotor Varošu, uz učešće 15 takmičara.

DSC_2602

Marinković je nagrađen zlatnim dukatom koji je darovao Aleksa Vučanović.

“Samim tim što sam učestvovao osjećam se prelijepo. Ispunio sam svoju dušu vjerom u Boga. Zahvalio bih svima koji su organizovali ovu manifestaciju i nadam se da će nas narednih godina biti još više. Svim momcima koji su učestvovali čestitam, jer smo mi svi zajedno pobjednici”, rekao je Marinković.

Pobjednik je nagrađen i umjetničkom slikom Branka Rusmira, kao i zastavama Republike Srpske i Vojske Republike Srpske.

DSC_2612

Pokloni su uručeni i najmlađem takmičaru Stivensu Nariću i najstarijem učesniku Bori Hadži Stankoviću, čije 52 godine nisu bile prepreka da bude dio bogojavljenske tradicije.

Prije plivanja za Časni krst služena je liturgija u Hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Kotor Varošu odakle je kroz grad krenula svečana litija ka mostu u naselju Kotor, gdje je osvećena voda i krst spušten u Vrbanju.

Za sve učesnike plivanja za Časni krst načelnik opštine Kotor Varoš, Zdenko Sakan, obezbijedio je majice kao trajnu uspomenu na ovaj dan. /kraj/spe/foto


Hit Counter provided by technology news