Кaрађорђе Маринковић први допливао до Часног крста


КОТОР ВАРОШ, 19. ЈАНУАРА – Карађорђе Маринковић побједник је пливања за Часни крст које је пред 1.500 посјетилаца одржано на ријеци Врбањи у Котор Варошу, уз учешће 15 такмичара.

DSC_2602

Маринковић је награђен златним дукатом који је даровао Алекса Вучановић.

“Самим тим што сам учествовао осјећам се прелијепо. Испунио сам своју душу вјером у Бога. Захвалио бих свима који су организовали ову манифестацију и надам се да ће нас наредних година бити још више. Свим момцима који су учествовали честитам, јер смо ми сви заједно побједници”, рекао је Маринковић.

Побједник је награђен и умјетничком сликом Бранка Русмира, као и заставама Републике Српске и Војске Републике Српске.

DSC_2612

Поклони су уручени и најмлађем такмичару Стивенсу Нарићу и најстаријем учеснику Бори Хаџи Станковићу, чије 52 године нису биле препрека да буде дио богојављенске традиције.

Прије пливања за Часни крст служена је литургија у Храму Рођења Пресвете Богородице у Котор Варошу одакле је кроз град кренула свечана литија ка мосту у насељу Котор, гдје је освећена вода и крст спуштен у Врбању.

За све учеснике пливања за Часни крст начелник општине Котор Варош, Зденко Сакан, обезбиједио је мајице као трајну успомену на овај дан. /крај/спе/фото