Načelnik Sakan posjetio novosadski „Sajam zavičaja”

Načelnik Sakan posjetio novosadski „Sajam zavičaja”


KOTOR VAROŠ, 13. FEBRUARA – U Novom Sadu je proteklog vikenda održan peti „Sajam zavičaja”, tradicionalna manifestacija koja okuplja Srbe iz čitavog regiona.

Vrijednosti svoga kraja predstavilo je više od 160 izlagača iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske, Hrvatske i Crne Gore, a među izlagačima je bilo i Zavičajno udruženje „Kruševo Brdo“.

1

Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan i njegov zamjenik Mladen Trivunović posjetili su štand naših zemljaka, koji su i ovaj put promovisali privredni, kulturni i turistički potencijal Kruševa Brda, odlučno čuvajući tradiciju od zaborava.

Sakan je naglasio da je neophodno očuvanje običaja i tradicije prenijeti na mlade, s obzirom da na njima svijet ostaje.

Cilj sajma je bio da okupi, poveže i ojača zajednički rad institucija, organizacija, zavičajnih i srodnih udruženja iz Srbije i regiona. Sa zavičajnim udruženjem iz Kruševa Brda, koje je na vjerodostojan način predstavilo običaje i kulturu ovog kraja, opštinsko rukovodstvo ima vrlo korektnu saradnju i od srca im želim da nastave sa uspješnim radom“, poručio je Sakan.

3

Organizator događaja bio je Fond za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, pod pokroviteljstvom pokrajinske vlade.