Otvorena Likovna kolonija "Kotor Varoš 2019"

Otvorena Likovna kolonija “Kotor Varoš 2019”


KOTOR VAROŠ, 19. JULA – Načelnik opštine Kotor Varoš Zdenko Sakan danas je na Gradskom trgu svečano otvorio Likovnu koloniju, koja je okupila 12 akademskih slikara i dugogodišnjih nadarenih ljubitelja likovne umjetnosti iz Banjaluke, Teslića, Prijedora i Kotor Varoša.

Sakan je rekao da Kolonija ima za cilj da podigne svjest o likovnoj umjetnosti kako u Kotor Varošu tako i u okolini.

Vjerujem da će u naredna tri dana 12 umjetnika pronaći inspiraciju u prirodi i samom ambijentu Gradskog trga, te da će svojim djelima obogatiti fundus galerije u našem gradu“, poručio je Sakan.

DSCN9380

Umjetnici će u toku trodnevne likovne kolonije imati zadatak da naslikaju po jedno platno, a možda i više u zavisnosti od senzibiliteta samog umjetnika.

Po riječima domaćina ove manifestacije Gorana Čupića planirana je i izložba nastalih umjetničkih djela.

Tokom trajanja Kolonije umjetnici će moći da razmijene mišljenja o radovima, da sumiraju utiske i na kraju da nastala djela izlože u galerijskom prostoru“, istakao je Čupić.

DSCN9377

Učesnici likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su Branko Rusmir, Eleonora Kuzmić, Dajana Nedić, Goran Čupić, Dara Božičković, Rijalda Alić i Sanela Popović iz Kotor Varoša, Dajana Malešević iz Teslića, Petar Đaković, Ružica Panić i Davor Grabovac iz Banjaluke i Ljubiša Pušac iz Prijedora.

Organizatori Likovne kolonije “Kotor Varoš 2019” su opština Kotor Varoš i JU “Centar za kulturu, sport i informisanje”.


Hit Counter provided by technology news