Pokrenuta inicijativa za izgradnju regionalnog puta Maslovare – Očauš – Blatnica – Zenica


KOTOR VAROŠ, 15. MAJA – U Očaušu kod Teslića juče je održan sastanak i potpisana Izjava i protokol o zajedničkom djelovanju i saradnji između opštine Teslić, opštine Kotor Varoš, Grada Banja Luke i Grada Zenica o mogućnostima modernizacije putne komunikacije od Maslovara preko Očauša, Blatnice, Podjezera do Bistričaka (Zenica).

Modernizacijom navedene trase puta omogućilo bi se saobraćajno povezivanje gradova Banja Luke i Zenice putnom komunikacijom Banjaluka-Kotor Varoš-Maslovare-Očauš-Blatnica-Podjezera-Bistričak-Zenica.

Sporazum 2

Realizacija ovog projekta bila bi od neizmjernog ekonomskog značaja čime bi ovo područje postalo tranzitno kao najkraći put između Banja Luke i Zenice.

Sporazum su potpisali načelnik opštine Teslić Milan Miličević, savjetnik gradonačelnika Zenice Munib Huseinović, načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan i Bojan Kresojević, gradski menadžer Banja Luke.

Izgradnja ove saobraćajnice skratila bi put između Banja Luke i Zenice na 131 kilometar. Jedan dio puta, tačnije 8,5 kilometara, prolazi teritorijom naše opštine, a realizacijom ovog projekta značajno će se poboljšati uslovi mještana ovog kraja. Takođe jedan dio vikend naselja će imati bolju infratsrukturnu povezanost, a povećaće se promet usluga, roba i ljudi između tri regije“, istakao je načelnik Sakan.

Sporazum 3

Potpisnici Izjave i protokola su saglasni u ocjeni da će se povećati i intenzitet privredne saradnje.