Пријем за Петра Ђаковића


КОТОР ВАРОШ, 13. МАЈА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан уприличио је пријем за просвјетног радника, сликара и пјесника Петра Ђаковића, који је недавно имао изложбу слика у галеријском простору кино-сале.

DSCN6346

Љубав према кисту и бојама се код Ђаковића јавила давне 1983. године, а своју потребу за умјетничким изражавањем дуго је исказивао у малим скицама рађеним на нотесима.

На његовој трећој самосталној изложби могла се видјети широка лепеза мотива.

Начелник Сакан је истакао да Ђаковићев стваралачки опус превазилази границе аматерског стваралаштва. Плетиво воде, Сњежно огледало, сонетни вијенац посвећен Петру Кочићу, Игра је озбиљна ствар, Радио Кишобран, само су неке од књига које је објавио магистар Петар Ђаковић.

„Његово стваралаштво је препознато у научним круговима Републике Српске и у себи садржи све елементе потенцијалне институционалности“, рекао је Сакан и додао да ће општина Котор Варош у наредном периоду подржати манифестације које у великој мјери доприносе побољшању културног живота општине Котор Варош.

У знак захвалности на исказаној подршци Петар Ђаковић је уручио умјетничку слику начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану.