Utvrđen kalendar manifestacija za Dan opštine Kotor Varoš


KOTOR VAROŠ, 28. MARTA – Načelnik Kotor Varoša Zdenko Sakan najavio je danas da će povodom 24. aprila, Dana opštine, biti organizovane brojne manifestacije.

Obilježavanje Dana opštine počeće u subotu (8. april) manifestacijom “Uređenja i čišćenja grada” i akcijom sađenja cvijeća.

Obavezu da učestvuju u akciji uređenja grada i budu uključeni u obilježavanje Dana opštine imaju radnici opštinske uprave, preduzeća i javnih ustanova, članovi sportskih klubova, organizacija i brojnih udruženja, ali i svi stanovnici Kotor Varoša“, napomenuo je Sakan.

Plakat manji format

Sakan je naveo da će tokom aprilskih svečanosti biti organizovani i ulična trka učenika osnovnih škola, akcija dobrovoljnog davanja krvi kotorvaroških srednjoškolaca, odbojkaški turnir, planinarski pohod, poribljavanje rijeke Vrbanje, dvije izložbe slika i promocija knjiga, a predviđeno je tradicionalno druženje osnovaca u bioskopskoj sali pod nazivom “Dječije veče”.

Tradicionalna i čuvena kotorvaroška kotlićijada biće održana 21. maja na kupalištu Bjeline, a i ove godine se očekuje učešće preko 100 ekipa iz Republike Srpske i regiona“, rekao je Sakan, koji je i predsjednik Organizacionog odbora obilježavanja Dana opštine.

24. aprila u jutarnjim časovima biće položeni vijenci kod spomen-kosturnice boraca NOR-a i spomen-obilježja poginulim borcima Vojske Republike Srpske.

Na Dan opštine, u 18.00 časova u kino-sali, biće održana Svečana akademija.

Sakan je izrazio nadu da će ovim manifestacijama prisustvovati delegacije bratskih opština, predstavnici gradova partnera iz okruženja i brojne zvanice iz javnog i društvenog života Republike Srpske i Srbije.