Ансамбл „Жубор“ отпутовао на концерт у Аустрију


КОТОР ВАРОШ, 6. ОКТОБРА – Чланови Ансамбла „Жубор“ отпутовали су данас у Аустрију гдје ће наступити на Етно концерту који организује Културно-умјетничко друштво /КУД/ „Дукат“ из Доње Аустрије.

22279722_10214193098852235_4632918399356609416_n

На пут је кренуло 12 чланова дјевојачког и хармоникашког ансамбла „Жубор“, који ће се на сутрашњем концерту представити са традиционалним, етно и српским духовним пјесмама.

На позив наших пријатеља из Аустрије, а захваљујући начелнику општине Котор Варош Зденку Сакану, путујемо на традиционални концерт који ће окупити преко 20 културно-умјетничких друштва српске дијаспоре“, истакао је руководилац ансамбла „Жубор“ Обренко Тепић.

Општина Котор Варош је финансијски подржала одлазак ансамбла „Жубор“ на концерт у Аустрију, а начелник Зденко Сакан и његов замјеник Младен Тривуновић су испратили дванаест млађих чланова овог ансамбла уз жељу да достојно презентују локалну заједницу и Републику Српску.

Искрено се надам да ћете својом пјесмом и музиком представити општину Котор Варош у најљепшем свијетлу и да ћете успоставити пријатељске контакте са другим пјевачким друштвима и размијенити позитивна искуства“, рекао је Сакан.