Асфалтирана пјешачка стаза на шеталишту „Брана“ у оквиру пројекта „Парк природе“


КОТОР ВАРОШ, 14. ДЕЦЕМБРА – У оквиру заједничког пројекта општине Котор Варош и УНДП-а „Парк природе“ успјешно су окончани радови на изградњи и асфалтирању стазе на шеталишту „Брана“ у дужини од 170 метара.

Извођач радова је било предузеће „Петровић д.о.о.“ из Котор Вароша, а радови су окончани у предвиђеном року.

Ријеч је о дионици стазе коју ће искључиво користити пјешаци, односно биће затворена за саобраћај.

Наши суграђани имају могућност да ову дионицу користе за шетњу и рекреацију и да у још већем броју присуствују најпосјећенијој манифестацији пливања за Часни крст, чиме смо обогатили туристичке садржаје наше општине“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.

IMG-96db6f02fa69ace248f94e73bc5a911e-V

По његовим ријечима уређењем стаза и купалишта учињени су први кораци, али је неопходно додатно направити садржаје и уредити просторе у којима би грађани и грађанке могли боравити, због чега је изградња „Парка природе“ код купалишта Брана изузетно важан пројекат.

Простор на којем се реализује овај пројекат био је запуштен, али у сарадњи са УНДП-ом успјели смо да ријеку Врбању приближимо нашим мјештанима и додатним садржајима обогатимо простор на купалишту „Брана“, рекао је Сакан.

Након асфалтирања пјешачке стазе услиједиће радови на изградњи степеништа, што ће значајно олакшати прилаз ријеци Врбањи.

IMG-410865b3189d3108610ba6064be20888-V

При крају су радови на изградњи паркинга (уклањање стабала, ископ земљишта, ваљање земљишта, израда насипа, набавка, превоз и уградња тампона), а затим ће услиједити набавка и уградња урбане опреме.

Укупна вриједност пројекта износи 43.200 KМ, од чега је УНДП издвојио 27.000 KМ, а општина Котор Варош 16.200 KМ уз пројектну документацију.