„Аутошовинисти“ одушевили Которварошане


КОТОР ВАРОШ, 22. ОКТОБРА – Првог дана другог фестивала омладинских позоришта „Варош фест“ одиграна је дјечија представа „Бајка у бајци“, у извођењу младих глумаца Драмске сцене СПКД „Просвјета“ из Прњавора, и комедија „Аутошовинисти“, коју су извели глумци позоришта „Дуга“ из Лопара.

DSCN5483

У представи „Аутошовинисти“, аутора Миодрага Лукића, српски глумци у финансијској и стваралачкој кризи покушавају да зараде новац на рачун својих сународника у Швајцарској, али касно схватају да и у дијаспори има превараната.

Глумци су спремни на све да би дошли до пара па и да играју представе које су прожете аутошовинизмом, а по ријечима глумца Драгана Лукића ово је пародија на свеукупна дешавања у друштву.

Премијеру ове представе смо имали у Лопарама, затим смо се представили и на Ћуприја фесту у Вишеграду, а задовољство нам је што смо вечерас у Котор Варошу први пут наступили и што је комедија срдачно прихваћена“, нагласио је Лукић.

Позориште „Дуга“ из Лопара постоји већ пет година и до сада су урадили пет представа и једну монодраму, а редовно учествују на фестивалима у Швајцарској, Аустрији, Словенији, Хрватској и БиХ.

Други фестивал омладинских позоришта „Варош фест“ наставља се сутра када ће Аматерско драмско позориште „Јован Стерија Поповић“ из Котор Вароша одиграти двије представе – „Ах, та љубав“ и „Успавана љепотица“.