Бањалучки тамбураши отворили „Варош фест“


КОТОР ВАРОШ, 22. ОКТОБРА – Други Фестивал омладинских позоришта “Варош фест” отворен је синоћ у кино-сали наступом Градског тамбурашког оркестра Бањалука.

Tamburasi

Оркестром је дириговао умјетнички руководилац Градског тамбурашког оркестра, професор музике Златан Мирић, а дјела са домаће и свјетске музичке сцене извела је солисткиња Александра Радовић.

Како је тамбура инструмент изворно повезан с културном баштином и традицијом, Градски тамбурашки оркестар Бања Лука добрим дијелом је посвећен умјетничком раду, образовању и очувању традиције.

Координатор „Варош феста“ Велимир Драгољевић је истакао да љубитеље позоришних представа у Котор Варошу очекује богат програм.

Которварошане очекује 11 представа уз учешће преко стотину музичара и младих глумаца из седам градова БиХ, а посебно задовољство представља чињеница да је наш фестивал најпосјећенији у региону“, рекао је Драгољевић.

Поред класичних комедија и дјечијих представа на фестивалу ће бити приказано и неколико представа које се баве актуелним проблемима савременог друштва.

Фестивалски програм почиње данас, а пред публику ће први изаћи чланови Драмске сцене СПКД „Просвјета“ Прњавор, који ће извести представу за дјецу “Бајка о бајци“. У 19.00 часова наступа позориште „Дуга“ из Лопара са комедијом „Аутошовинисти“. Цијена улазнице за сваку представу је симболична и износи једну КМ.

„Варош фест“ заједнички организују Дом културе „Мирослав Миро Пејовић“ и њемачка Фондација “Шулер хелфен лебен”.