Бесплатни прегледи поводом Свјетског дана срца


КОТОР ВАРОШ, 25. СЕПТЕМБРА – Општинска организација Црвеног крста Котор Вароша организовала је данас, поводом Свјетског дана срца, бесплатне прегледе за грађане, а том приликом је дијељен и пригодан едукативно-информативни материјал.
Которварошани су у просторијама Црвеног крста могли измјерити крвни притисак, шећер у крви и индекс тјелесне масе. На преглед се одазвало 35 суграђана, махом старије животне доби, речено нам је у општинској организацији Црвеног крста.
Циљ ових прегледа, према ријечима докторице Сање Имамовић, је да се на вријеме уоче фактори ризика обољења кардиоваскуларног система, а с циљем превенције болести срца и крвних судова, потребно је избјегавати конзумацију алкохола и цигарета, и уз квалитетну исхрану бавити се физичким активностима.
Имамовићева је додала да особе које су обољеле од ових болести морају да се придржавају упута својих љекара и редовно користе прописану терапију.

Након прегледа љекар-волонтер ЦК др Сања Имамовић је грађанима дијелила савјете како да заштите здравље и спријече обољења срца и можданог удара.