Борачка организација обиљежила крсну славу


КОТОР ВАРОШ, 8. НОВЕМБРА – Борачка организација општине Котор Варош обиљежила је данас крсну славу Митровдан, а у Храму Рођења Пресвете Богородице служена је света литургија и парастос погинулим борцима.

DSCN5540

Положени су вијенци на спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу, након чега су у просторијама борачке организације уприличени ломљење славског колача и славски ручак.
Вијенце су положили представници општинске Борачке организације, Другог батаљона 22. Бригаде Војске РС и општине Котор Варош.
Након тога, јереј которварошки Живко Илић служио је молитвени помен за погинуле борце Војске Републике Српске. Он је одао захвалност погинулим борцима Републике Српске, истичући да се бол и туга породица не може умањити, али да сјећање на њих треба да остане трајно.

Свака слика у спомен-соби представља једну циглу која је уграђена у темеље Републике Српске“, истакао је прота Илић.

Предсједник Борачке организације општине Котор Варош Госто Тривуновић честитао је свим борцима данашњи празник.

Република Српска је једини гарант останка српског народа и због тога треба његовати сјећање на погинуле борце одбрамбено-отаџбинског рата“, рекао је Тривуновић.

Он је додао да је статус борачких категорија у посљедњих неколико година непромијењен, да је борачка популација све старија и да је и даље много незапослених и социјално угрожених чланова борачке популације.