Бројне манифестације поводом Дана општине


КОТОР ВАРОШ, 25. МАРТА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић најавио је данас да ће Дан општине – 24. април бити обиљежен низом културних, забавних и спортских манифестација, а да ће централни догађај, свечана академија, бити одржана на Дан општине у кино сали.

DSCN4414

Обиљежавање Дана општине Котор Варош почеће 9. априла, када ће бити одржана позоришна представа у организација Дома културе “Мирослав Миро Пејовић”, а седам дана касније ће се наставити манифестацијом “Уређења и чишћења града”, акцијом “Сађења цвијећа” и одбојкашким турниром.

Традиционална и чувена которварошка котлићијада одржаће се у недјељу 17. априла на купалишту Бјелине, а ове године се очекује рекордан број учесника“, рекао је Вучановић који је и предсједник Организационог одбора обиљежавања Дана општине.

Он је додао да ће током априлских свечаности бити одржана и Улична трка ученика Основних школа, планинарски походи и шаховски турнир.

Dalibor Vucanovic

Април је у потпуности посвећен бројним активностима и манифестацијама поводом Дана општине са циљем да сви грађани на неки начин буду укључени у обиљежавање“, рекао је Вучановић.

У петак 22. априла, предвиђено је дружење основаца под називом “Дјечије вече” које ће бити одржано у биоскопској сали.

Дан касније у поподневним часовима публика ће уживати у стандардним плесовима и модерном балету плесног клуба “Гема”.

На Дан општине у јутарњим часовима биће уприличено полагање вијенаца на спомен костурницу бораца НОР-а и на спомен обиљежје погинулим борцима Војске РС. У холу биоскопске дворане биће отворена изложба слика, а у вечерњим часовима биће одржана свечана академија.
Вучановић је додао да ће на поменуте манифестације доћи бројне делегације и представници градова партнера из окружења.