„Варош фест“ отворен представом „То ти је лајф“


КОТОР ВАРОШ, 2. ОКТОБАР – У оквиру првог Фестивала омладинских позоришта „Варош фест“ вечерас се публици у кино сали представила Омладинска сцена Театра „Федра“ из Бугојна са представом „То ти је лајф“.

DSCN3884

Представа “То ти је лајф“ урађена је по тексту савремене словеначке драматургиње Тине Коси , а говори првенствено о проблемима младих и недостатку комуникације између дјеце и родитеља.
Адаптацију и режију за Омладинску сцену Федре урадила је професорица Сенада Милановић, а глумци у представи су бугојански средњошколци.
Млади глумци у представи на посебан начин проговарају о тинејџерским проблемима, осјећањима, њиховима жељама и болима, размишљањима, сналажењима као и самом утицају на ситуацију у којој се налазе“, истакла је Милановићева.
Са овом представом млади глумци Федре су учествовали на бројним фестивалима, а на „Урбан фесту“ у Нишу су добили награду за најбољу епизодну улогу.
Ово је пето извођење представе „То ти је лајф“, а до краја ове календарске године бугојански средњошколци ће наступити у Шиду и Сенти.
Которварошка кино сала је била испуњена до посљедњег мјеста, а за извођење представе “То ти је лајф” младе глумце публика је на крају наградила дуготрајним аплаузом.
Фестивал омладинских позоришта „Варош фест“ биће настављен сутра када ће драмски студио М.А.С.К.Е из Костајнице наступити са представом „Породичне приче“.