Годишњи концерт ученика ансамбла „Жубор“

Годишњи концерт ученика ансамбла „Жубор“


КОТОР ВАРОШ, 29. ЈУНА – Которварошкој публици вечерас су се представили најмлађи чланови ансамбла „Жубор“, који су пјевали и свирали на хармоници, гитари, виолини и клавиру.
Редовни концерт ученика инструменталиста под вођством професора Обренка Тепића привукао је велики број публике, али и родитеља који су поносно слушали наступе њихових малишана и наградили их аплаузом.
DSCN5081
Дјеца су показала таленат и увјежбаност, а пуна сала нам даје снагу да наставимо са квалитетним радом и стварању нових музичких звијезда“, рекао је Тепић.
На сцени се представило 19ученика ансамбла „Жубор“. Међу њима су били дуети, терцети, квартети и солисти, а на крају концерта су наступили оркестар хармоника и млађа пјевачка група.
Доста је нових полазника и жеља нам је била да публици покажемо управо нове младе снаге, али и напредак наших старих полазника“, истакао је професор Тепић.
Дамјан Дрљача има седам година, а хармонику свира већ годину и по дана.
“Усавршавам свирање на омиљеном инструменту, али и све остало што треба да посједује будући музичар“, нагласио је Дамјан.
Ученица осмог разреда Анђела Петрушић се представила пјесмом „Јовано, Јованке“.
Интензивно вјежбам дисање да би што природније звучало моје пјевање. Мислим да смо задовољили укусе публике“, додала је Петрушићева.
На концерту су изведене композиције свих жанрова, а извођачи су самоувјерено и без грешке извели програм и показали значајан напредак у односу на прошлу годину.