Годишњи концерт Фолклорног ансамбла Котор Варош

Годишњи концерт Фолклорног ансамбла Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 11. ДЕЦЕМБРА – Которварошки Фолклорни ансамбл вечерас је одржао годишњи концерт за суграђане и све пријатеље који су им пружили подршку у овој календарској години.

DSCN5609

Которварошкој публици у кино-сали представили су се чланови Фолклорног ансамбла /ФА/ Котор Варош играма из Баније, Македоније и из Србије, као и сплетом игара из околине Драгачева. Најмлађи чланови су одиграли „Ходалицу“ и коло „Ми смо дјеца весела“, до су се домаћој публици први пут представили ветерани ФА Котор Варош.

Уз пјетлиће, млађу и старију групу Основне школе и извођачки ансамбл оформили смо, због великог интересовања, прије мјесец дана и групу ветерана, која се представила колом „Катанка“. Овај наш предпразнични концерт је поклон за све Которварошане, којима се захваљујемо на подршци“, истакла је предсједник ФА Котор Варош Санела Поповић.

Вечерашњи програм употпунили су и чланови Хармоникашког ансамбла “Жубор”, а захваљујући предузећу Квимпекс обезбијеђени су новогодишњи пакетићи за 23 најмлађа члана овог ансамбла.

DSCN5614

У ФА Котор Варош истичу да су у овој години имали завидан број наступа у Републици Српској и Србији, али да им је жеља да у наредној години посјете и упознају културе других земаља.