Девет деценија богате историје Фудбалског клуба Младост


КОТОР ВАРОШ, 19. ДЕЦЕМБРА – Которварошки фудбалски трећелигаш један је од најстаријих спортских клубова у Републици Српској у чијој је богатој историји остало записано да је “Младост” 1988. године савладала бањалучки “Борац”, само десет дана након што су Бањалучани освојили Куп Југославије.

Поводом изузетног јубилеја 90 година постојања и континуираног рада ФК “Младост” у четвртак (22.12.2016. год.) с почетком у 18.00 часова ће се у которварошкој кино-сали одржати Свечана академија, на којој ће бити уручене захвалнице и плакете појединцима и организацијама заслужним за успјехе клуба.

Поред признања истакнутим појединцима и организацијама биће промовисана и публикација аутора Душка Керезовића, штампана поводом јубилеја клуба, а која говори о развоју “Младости” од 1926. године до данас”, рекао је предсједник “Младости” Рајко Понорац.

Свечаној академији ће присуствовати бивши и садашњи играчи клуба, тренери и руководиоци, бројни спортски радници, представници Министарства породице, омладине и спорта Републике Српске, Фудбалског савеза Републике Српске и Подручног фудбалског савеза Бања Лука, угледне личности из привредног, друштвеног и политичког живота општине Котор Варош, као и бројни грађани.

У оквиру обиљежавања јубилеја 90 година постојања клуба у току наредне године биће свечано отворен Трг Миљана Миљанића, легендарног фудбалског тренера, који се налази испред стадиона на којем своје утакмице игра “Младост”.

Планирано је и одигравање пријатељских утакмица са ривалима из окружења, чиме би се на достојанствен начин обиљежило деценијско трајање овог изузетно популарног спортског колектива.