Дезинфекција улица и других јавних површина


КОТОР ВАРОШ, 13. АПРИЛА – На подручју општине Котор Варош проводи се друга дезинфекција градских улица и других јавних површина, с циљем спречавања ширења вируса корона.

Дезинфекција се врши на основу мјера Општинског штаба за ванредне ситуације за планирање, спровођење и праћење активности у вези са појавом вируса корона.

IMG-01d75048a0bac31598d599188ba35fcc-V

Дезинфекцију врше радници Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош.

Дезинфиковали смо главну улицу, као и значајан број улица у насељима и оних које гравитирају према привредним субјектима. Завршили смо дезинфекцију на подручју мјесне заједнице Врбањци, а у плану је да данас исто урадимо у мјесним заједницама Масловаре и Забрђе“, рекао је шеф смјене Територијалне ватрогасне јединице Котор Варош Недељко Сакан и додао да ће до Васкрса бити урађена још једна дезинфекција стубишта у свим зградама на подручју општине.

IMG-e1433efd1423ff26d5018a1a6834adaa-V

Уз нагласак да се уводе појачане превентивне хигијенске мјере у свим јавним објектима, те да се надлежне инспекцијске службе задужују за њихову контролу, из Општинског штаба су позвали све становнике да, са циљем заштите здравља, поштују препоруке надлежних институција.