“Дермал” – компанија за примјер многима у Српској


КОТОР ВАРОШ, 4. СЕПТЕМБРА – Компанија “Дермал” из Котор Вароша је примјер многима у Републици Српској како се опстаје на домаћем и европском тржишту и истовремено повећава обим производње и број запослених, рекао је новинарима предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић приликом обиласка новог производног погона Фабрике обуће “Дермал”.

У новом производном погону од 2.000 метара квадратних се производи висококвалитетна намјенска обућа за водећег свјетског произвођача “Хајкс” из Њемачке.

Ова породична компанија спада у ред великих привредних субјеката у Српској, имају 1080 запослених радника у општинама Котор Варош и Кнежево и одговорно кажем да ће им Влада бити сервис и на услузи да би им олакшали производњу, јер једино тако можемо развијати Републику Српску“, нагласио је Вишковић.

IMG-3632d54edc8f868b221498360b52bddd-V

Он је додао да је “Дермал” једна од ријетких компанија која се није обраћала за помоћ институцијама Републике Српске у доба пандемије вируса корона и све су урадили у властитој режији.

Посебно ме радује податак да су у вријеме пандемије вируса корона запослили преко 200 радника и отворили нове производне погоне, што је за сваку похвалу. Њихов мјесечни фонд плата је преко милион марака и то није лако издржати, раде за свјетске брендове, снабдијевају полицију и војску европских земаља, зато су опстали и зато се развијају“, закључио је Вишковић и пожелио “Дермалу” успјешан рад у наредном периоду.

Замјеник власника и директора Фабрике обуће “Дермал” Стефан Бубић се захвалио премијеру Вишковићу на подршци и рекао да је нова хала повезала два постојећа “Дермалова” производна погона.

Сад смо добили увезан производни комплекс површине 7.000 метара квадратних. Направили смо технолошку реорганизацију, битно побољшали услове рада и створили услове за ново повећање обима производње“, нагласио је Бубић.

IMG-9451bdf00ec10e19798914bb2c747df0-V

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан је нагласио да општина има одличну сарадњу са овом компанијом.

Захваљујући “Дермалу” наша локална заједница спада у ред општина са најмањом стопом незапослености и увијек ће имати нашу пуну подршку“, поручио је Сакан.

У Котор Варошу “Дермал” тренутно запошљава 800 радника и посједује 15.000 метара квадратних производних погона.

Предузеће “Дермал”, осим што се бави израдом властитих производа, велики дио својих капацитета користи за услужно пословање, а ријеч је о изради готове и полуготове обуће за иностране партнере.

IMG-f9d49e9d8da01891f974e7303890c0cc-V

Дневно израђује око 1.000 пари обуће модног програма и 4.000 пари намјенске заштитне обуће, коју, осим у земље Балкана, пласирају и на многа друга тржишта у Европи, као што су Њемачка, Француска, Аустрија, Италија, Словачка и Холандија.