Дермал обиљежио 20 поносних година


КОТОР ВАРОШ, 26. МАРТА – Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас у Котор Вароши да је Фабрика обуће “Дермал” примјер успјешног руковођења предузећем, те да је 1.220 задовољних радника прави показатељ доброг и успјешног рада.

Вишковић је истакао да ће Влада Српске увијек пружити подршку оваквим и сличним предузећима, јер њихов развој значајно доприноси и развоју привреде Републике Српске.

Број радника које ово предузеће запошљава је нешто што треба поштовати, као и то да су плате натпросјечне у односу на друга предузећа из ове бранше, а данас смо имали прилику да чујемо да постоји потреба за додатним запошљавањем“, рекао је Вишковић новинарима, након посјете производим погонима ове фабрике у Кнежеву и Котор Вароши.

IMG-693b6a6e69fab166110eee4289620916-V

Он је власнику и директору фабрике Раденку Бубићу пожелио срећан јубилеј – 20 година постојања и рада, те изразио задовољство што су подршку пружили и партнери из ЕУ који послују са “Дермалом”.

Ова компанија је и у годинама епидемије вируса корона инвестирала и запошљавала раднике и то је велики успјех“, рекао је Вишковић.

Вишковић је напоменуо да је Влада Српске у претходном периоду одређеним мјерама и повластицама за предузећа која послују у области прераде коже и текстила спасила ову браншу и омогућила да се она развија.

Фабрика обуће “Дермал” један је од највећих произвођача серијске обуће на простору бивше Југославије, у којој се дневно производи око 2.000 пари модерне и 4.000 пари намјенске заштитне обуће, изјавио је власник и директор фабрике Раденко Бубић.

Већину обуће испоручујемо фирмама из Њемачке, Аустрије, Италије, Словачке, Француске, Мађарске, Словеније, Црне Горе, Македоније и Хрватске, са којима имамо потписане уговоре. Осим у земље Балкана, пласирамо и на многа друга тржишта у Европи“, рекао је Бубић новинарима у Котор Варошу, након посјете премијера Републике Српске Радована Вишковића производим погонима ове фабрике.

IMG-853bdd0b3089b97a95eae55c4cc5bea3-V

Он је подсјетио да је “Дермал” основан 2002. године као трговачко предузеће, а да је 2004. године почео са производњом обуће, док данас има двије модерно опремљене производне јединице на подручју Котор Вароша и Кнежева.

Производни погони “Дермала” налазе се на простору некадашњег “Пролекса”. Реновирање постојећих и изградња нових погона, улагање у нову опрему, све су то инвестиције које су, према ријечима Бубића, финансиране из властитих средстава.

У протекле двије године, које је обиљежила пандемија вируса корона, запослили смо 340 радника, у прва три мјесеца ове године 72 раника, а до краја године планирамо да запослимо још њих 50 у Кнежеву и 80 у Котор Вароши. У претходне двије године инвестирали смо пет милиона КМ у двије производне хале у Котор Вароши и једну у Кнежеву“, навео је Бубић.

IMG-c8c10981548ea2349024b6feec395996-V

Предузеће “Дермал”, осим што се бави израдом властитих производа, велики дио својих капацитета користи за услужно пословање, под којим се подразумијева израда готове и полуготове обуће за иностране партнере, као што су “Хаикс”, “Мајндл” и модна женска обућа “Пол Грин”.

Константно повећавамо производне капацитете да бисмо задовољили потребе купаца, а истовремено расте и број запослених. Потреба за новим радницима увијек постоји, имамо их 900, што нас чини највећим домаћим послодавцем у которварошкој општини“, додао је Бубић.

Начелник општине Зденко Сакан нагласио је да општина има одличну сарадњу са овим предузећем.

Захваљујући `Дермалу` наша локална заједница спада у ред оних са најмањом стопом незапослености и увијек ће имати нашу пуну подршку“, поручио је Сакан.