Добра сарадња Општине са Борачком организацијом


КОТОР ВАРОШ, 17. ЈАНУАРА – Предсједник општинске Борачке организације Котор Варош Миладин Савановић рекао је на данашњем састанку са начелником општине Зденком Саканом и замјеником начелника Младеном Тривуновићем да је изузетно задовољан сарадњом локалне управе са овом организацијом и подршком коју пружа борачким категоријама.

У 2023. години су реализоване све планиране активности, а акценат је био на значајним питањима за борце которварошког краја и обиљежавању важних датума.

Савановић је нагласио да је исплаћена 61 новчана помоћ за потребе социјално-угрожених и породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних и тешко болесних бораца са подручја општине, а није изостала помоћ и подршка коју је обезбиједила Борачка организација Републике Српске.

У сарадњи са општином успјели смо да санирамо централно спомен-обиљежје погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у Котор Варошу. По завршетку изградње црквене сале и у мјесној заједници Забрђе је планирана изградња спомен-обиљежја. Осим пружене новчане помоћи нашим борцима у континуитету настављамо радити на побољшању њиховог положаја у друштву, уз захвалност и републичкој Борачкој организацији на континуираној подршци“, рекао је Савановић и додао да ће општинска Борачка организација наставити да његује традицију обиљежавања важних датума из одбрамбено-отаџбинског рата уз захвалност борцима који су дали своје животе за нашу Републику Српску.

2

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да са општинском Борачком организацијом локална власт има веома добру сарадњу, пружајући пуну подршку раду и активностима ове организације.

Општина Котор Варош на вријеме исплаћује из буџета све обавезе према Борачкој организацији, а настојимо да помогнемо и на друге начине. На обострано задовољство одржавамо састанке и договарамо заједничко дјеловање“, истакао је Сакан и додао да борачке категорије никада неће и не смију бити заборављене.