Додик и Сакан отворили нову зграду општине

Додик и Сакан отворили нову зграду општине


КОТОР ВАРОШ, 28. НОВЕМБРА – Предсједник Републике Српске Милорад Додик и начелник општине Котор Варош Зденко Сакан данас су свечано отворили нову зграду Општинске управе, за чију намјену, као и за пратећу инфраструктуру, је издвојено 4,5 милиона КМ, од чега је Влада Републике Српске обезбиједила 300.000 КМ.

Честитам начелнику и његовим сарадницима што су се у тешка времена пандемије и других непредвиђених околности одлучили да изграде један овакав репрезентативан објекат на понос свих грађана ове локалне заједнице, али и оних који долазе из других средина и овдје раде, привређују и бораве“, поручио је Додик.

Dodik

По његовим ријечима је ово је значајан пословни корак, а важну ствар представља чињеница да су сви уложили максимум напора да Котор Варош постане још боље мјесто за живот.

Котор Варош је овим чином послао симболичку поруку да су и до сада били успјешни у старим просторијама, а сада ће бити још функционалнији са жељом да се страни инвеститори и бројни привредници осјећају пријатно, тако да слободно могу рећи да је ово једна од најљепших управних зграда у Републици Српској“, нагласио је Додик.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан изјавио је да је изградњом зграде ријешен вишегодишњи недостатак адекватног простора за општинске службе које су до сада биле смјештене у неусловним просторима на више локација.

Изградњом новог објекта општинске управе све службе ће бити приступачније у погледу пружања услуга и инвестиционих потенцијала, доступности информација и проактивности у рјешавању захтјева привредника. Грађани Котор Вароша су добили репрезентативан објекат, који представља симбол града“, каже Сакан.

Postrojeni

По његовим ријечима данас су грађани Котор Вароша свједочили историјском моменту, јер ће нови објекат бити залог за млађе генерације и мјесто на којем ће се сваком настојати помоћи у рјешавању било каквог проблема.

Жељели смо показати да имамо смјелости, знања, воље и радног полета да реализујемо пројекат којим ћемо се, корак по корак, приближавати стандардима и токовима који постоје у савременим европским државама“, закључио је Сакан.

Ријеч о објекту од 2.360 метара квадратних корисне површине који има сутерен, приземље и три спрата.

У подрумском дијелу објекта обезбијеђене су подземне гараже за потребе локалне самоуправе, скупштинска сала са пратећим садржајем, простор за архиву, помоћни простор и котловница.

Obilazak

Камен темељац за нову зграду општине положен је у септембру 2019. године.