Доминација Которварошана на Малим олимпијским играма

Доминација Которварошана на Малим олимпијским играма


КОТОР ВАРОШ, 29. МАРТА – Мале олимпијске игре су највеће спортско такмичење у Републици Српској, а највеће богатство ове манифестације су десетине дјеце која учествују у овом такмичењу.

И међу многобројним дјевојчицама и дјечацима, који се боре да подигну пехар за најуспјешније екипе и појединце, ове године су се посебно истакли ученици Основне школе /ОШ/ „Свети Сава“ из Котор Вароша.

Доминацију на регионалном такмичењу бањалучке регије показали су прво фудбалери у Рибнику, а затим рукометаши у Бањалуци и одбојкашице у Котор Варошу.

Троструки тријумф на бањалучкој регији се није десио пуних 20 година, тачније од постојања Малих олимпијских игара, и зато је ово резултат који завређује пажњу спортске јавности.

Fudbaleri

По ријечима директора ОШ „Свети Сава“ Душана Петрушића највеће заслуге за овај успјех припадају ученицима и њиховом наставнику Недељку Кузмићу.

Њихов предан рад, колективни дух и жеља за успјехом су били пресудни да покоре бањалучку регију и сада са нескривеним амбицијама чекају наступ на републичком такмичењу. Ми као колектив смо изузетно поносни на овај успјех и потрудићемо се да им обезбиједимо оптималне услове за припрему и одлазак на завршно такмичење у Бањалуку“, рекао је Петрушић.

Наставник физичког васпитања Недељко Кузмић истиче да велике заслуге за овај успјех припадају и тренерима који раде у которварошким спортским колективима.

Оно што је важно напоменути је да ове дјевојке и дјечаци вриједно тренирају у својим клубовима и да ће ускоро постати носиоци игре, јер посједују изузетан таленат, вољни моменат и такмичарски дух, што се показало одлучујућим у неким утакмицама. Морам рећи да је у у многим претходним генерацијама било можда бољих појединаца, али код ове генерације предњачи колективни дух и заједништво“, нагласио је Кузмић.

Rukometaši

Кузмић каже да ће се завршница Малих олимпијских игара одржати од 10. до 17. маја у Бањалуци и да очекује запажен наступ наших одбојкашица, фудбалера и рукометаша.

Одбојкашице су посљедње три године неприкосновене на регији и недостаје им тај искорак да се оките медаљом на завршном турниру. Са друге стране фудбалери су након 27 година поново тријумфовали на бањалучкој регији и ово је прилика коју су дуго чекали. Рукометаши су спремни на све и заиста сам срећан и поносан на њихов досадашњи успјех“, поручио је Кузмић.

Одбојкашица Анастасија Врховац је ученица седмог разреда и понијела је епитет најбоље одбојкашице на регионалном такмичењу.

Anastasija Vrhovac

Код рукометаша су се истакли Давид Главаш и Немања Маџарић, који су проглашени за најбољег играча и стријелца, док је код фудбалера Лука Врховац проглашен за најбољег голмана, а Филип Поповић за најбољег играча бањалучке регије.

Поред тога што су истакнути спортисти они су већином и одлични ученици, што показује и примјер фудбалера Станимира Смиљића, који ће учествовати на регионалном такмичењу из физике и математике.

Madžarić i Glavaš

Овоме требамо додати да ће на републичком такмичењу Малих олимпијских игара у футсалу наступити ученици Средњошколског центра „Никола Тесла“, што употпуњује успјех которварошког школског спорта.

Вјерујемо да ће сви они на достојан начин репрезентовати своју школу и општину Котор Варош на предстојећим такмичењима и тако показати љубав према спорту, просвјетним радницима и локалној заједници.

Vrhovac i Popović

Ми им желимо много среће, а срећа прати храбре и одважне, поготово оне који су одлучни да остваре свој циљ.