Достојанствено обиљежити јубилеј


КОТОР ВАРОШ, 6. ЈУЛА – Начелник општине Котор Варош Далибор Вучановић организовао је данас, поводом обиљежавања јубилеја 90 година постојања ФК „Младост“, пријем за Тому Марића, савјетника за односе са јавношћу министарке породице, омладине и спорта РС, Јасмине Давидовић, и генералног секретара Фудбалског савеза Републике Српске Родољуба Петковића.
DSCN5091

Начелник Вучановић је упознао спортске раднике о манифестацијама које су планиране у оквиру прославе јубилеја, као и чињеници да је мини трг испред стадиона на којем своје утакмице игра „Младост“ добио назив по легендарном тренеру Миљану Миљанићу.
Почетком септембра мјесеца ће бити одржана Свечана академија, планирано је да се одштампа одговарајућа публикација и да се одигра пријатељска утакмица, чиме би се на достојанствен начин обиљежило деценијско трајање овог изузетно популарног клуба“, истакао је Вучановић.
DSCN5097
По ријечима Томе Марића ресорно министарство ће пружити значајну подршку, јер то овај колектив заслужује због континуираног рада у протеклих 90 година, али и због фудбалофила Миљана Миљанића и његове повезаности са Котор Варошом.
Када је књига „Миљан, људи и вријеме“, чији сам аутор, угледала свјетлост дана, Миљанић је инсистирао да послије Бања Луке она буде промовисана у Котор Варошу, јер је истински волио овај град“, рекао је Марић.
Генерални секретар Фудбалског савеза Републике Српске /ФС РС/ Родољуб Петковић, који је један дио играчке каријере провео у редовима „Младости“, поносан је на овај јубилеј и чињеницу да су врхунски фудбалери поникли у овом крају.
Матео Ковачић, Сенијад Ибричић, браћа Модић, само су неки од фудбалера који потичу из овог града и наша је обавеза да дамо свој допринос у организацији бројних манифестација“, нагласио је Петковић и изразио задовољство што је Миљан Миљанић постао дио животне свакодневице Котор Вароша.
Представници ресорног министарства и ФС РС су посјетили Трг Миљана Миљанића и обишли стадион, гдје су разговарали са руководством клуба о амбицијама у новој сезони.