Други фестивал омладинских позоришта


КОТОР ВАРОШ, 19. ОКТОБРА – У организацији Дома културе “Мирослав Миро Пејовић” из Котор Вароша и Фондације “Шулер Хелфен Лебен”, од 21. до 28. октобра у которварошкој кино сали биће одржан Други фестивал омладинских позоришта “Варош фест”.

Ah, ta ljubav 2

Фестивал ће бити отворен у петак са почетком у 19.00 часова уз наступ Бањалучког тамбурашког оркестра. Представу за дјецу “Бајка о бајци” одиграће глумци драмске сцене СПКД “Просвјета” из Прњавора, док ће позориште “Дуга” из Лопара наступити са комедијом “Аутошовинисти”.

У оквиру програма Аматерско драмско позориште “Јован Стерија Поповић” одиграће двије представе, “Ах, та љубав” и “Успавана љепотица”. Бањалучки “ДИС театар” одиграће “Језгро напетости”, који је ауторски пројекат Стевана Шербеџије, а млади глумци овог театра представиће се са сценском фантазијом “Са оне стране улице”.

Глумци Бањалучког студенстског позоришта ће извести едукативну драму “Страдалници”. Публика ће уживати и у хит комедији “Свастике”, коју ће извести глумци Градског позоришта младих из Витеза.

“Мостарски тетар младих 1974” ће се представити са сценском баладом “Фатима, невјеста од боли”, а посљедњи дан фестивала резервисан је за драмски студио “М.А.С.К.Е” из Костајнице и комад “Аплауз молим”. Координатор “Варош феста” Велимир Драгољевић истиче да ће на овогодишњем фестивалу наступити више од стотину музичара и младих глумаца из седам градова БиХ.

Uspavana ljepotica 1(1)

Биће приказано 11 представа, а поред класичних комедија и представа које се баве актуелним проблемима савременог друштва новитет је да ће бити одигране и двије дјечије представе“, рекао је Драгољевић.

Технички организатор је Центар за културу, спорт и информисање, а цијена улазнице за сваку представу је симболична и износи 1 КМ.