Едукативна радионица за малишане из вртића

Едукативна радионица за малишане из вртића


КОТОР ВАРОШ, 4. ФЕБРУАРА – У оквиру програма васпитно-образовног рада которварошког вртића “Лариса Шугић” малишани из старије вртићке групе данас су у пратњи васпитачица посјетили Народну библиотеку, гдје је организована едукативна радионица на тему бајки.

Директор Народне библиотеке Котор Варош Бојана Васић истакла је да су посјете предшколаца веома важне, јер у том узрасту дјеца најлакше стичу читалачке навике.

Ако у предшколском узрасту дјеца заволе књигу у наставку школовања она постаје саставни дио њихових навика“, поручила је Васићева и додала да је веома значајно да малишани из вртића што чешће долазе у библиотеку.

DSCN8818

Према њеним ријечима едукативне радионице су се показале веома успјешним у намјери да дјеца заволе књиге и читање.

“Од ове године у библиотеци имамо реновиран дјечији кутак гдје смо све прилагодили малишанима, од квалитетних диодактичких играчака до столица, столова, полица за мале библиотекаре“, рекла је Васићева.

DSCN8822

Библиотекарке су дјеци представиле неке од чувених бајки и упознале их о особинама и карактеристикама њихових јунака.

Библиотека је иделано мјесто гдје малишани могу на лицу мјеста да виде све бајке и доживе право искуство упознајући се са непостојећим и измишљеним радњама и ликовима као што су виле и вилењаци, чаробњаци и патуљци“, поручиле су васпитачице из Дјечијег вртића.

Дјеца су читала бајке, након чега су бојили и цртали на задату тему и на крају радионице су, као награду, добили дидактиче играчке са којима су се играли.