Завршена ликовна колонија


КОТОР ВАРОШ, 24. АВГУСТА – Ликовна колонија “Котор Варош 2020”, на којој су учествовали локални умјетници, завршена је данас представљањем њихових радова на градском тргу.

Колонија је имала за циљ да јавности представи рад ликовних стваралаца и подигне свијест о ликовној умјетности у Котор Варошу и околини.

Домаћин ове манифестације, дипломирани ликовни умјетник Горан Чупић рекао је да је колонија постала један од заштитних симбола Котор Вароша.

Задовољни смо због чињенице да смо угостили врхунске домаће сликаре, који су стварали дјела у природи и обогатили фундус Галерије у Котор Варошу“, додао је Чупић.

Kolonija 3

Умјетници су у току тродневне ликовне колоније имали задатак да насликају по једно платно.

Настале слике биће изложене у галеријском простору которварошке кино-сале крајем септембра. Изложба ће бити продајног карактера, а приход ће бити искориштен за даљи развој умјетности на подручју општине“, додао је Чупић.

Учесници Ликовне колоније “Котор Варош 2020” били су Елеонора Кузмић, Екатарина Кузмић, Дајана Недић, Горан Чупић, Дара Божичковић, Ријалда Алић, Теодора Јурић, Марија Жупљанин, Санела Поповић, Жељка Нарић, Ивана Стаменковић и Милица Мијатовић из Котор Вароша.

Kolonija 6

Организатори Ликовне колоније “Котор Варош 2020” су општина и Центар за културу, спорт и информисање.