Завршени радови на санацији дјечијег вртића

Завршени радови на санацији дјечијег вртића


КОТОР ВАРОШ, 20. ЈАНУАРА – Завршени су грађевински радови на примјени мјера енергетске ефикасности на објекту дјечијег вртића у Котор Варошу, а укупна вриједност пројекта који је имплементирао УНДП у оквиру програма зелени екононмски развој је 351.000 КМ.

Vrtić 2

Данас је у просторијама вртића извршен технички пријем радова између извођача фирме „Расимградња“ из Градачца и Развојног програма Уједињених нација (УНДП), а састанку су присуствовали и представник фирме која је вршила надзор радова и директор вртића Младен Тепић.

Задовољни смо изведеним радовима. Вртић је изграђен 70-их година прошлог вијека и били смо принуђени да срушимо дио објекта и изградимо нове зидове. Урађена је и фасада, нови кров, стропови, изолација, струја, замијењена столарија и расвјета, што ће знатно допринијети бољим условима за боравак дјеце у установи и донијети значајне уштеде у потрошњи енергије“, рекао је Тепић.

Vrtić 4

Након састанка извршена је примопредаја документације и договорени гарантни рокови за изведене радове.

У вртићу истичу да је у припреми још један пројекат унутрашњег уређења објекта, у оквиру којег ће бити замијењени подови, унутрашња столарија и опремљена кухиња савременим апаратима, а биће финансиран средствима Европске уније.