Завршен камп Црвеног крста


КОТОР ВАРОШ, 8. АВГУСТА – Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан синоћ је у насељу Товладић код Котор Вароша свечано затворио камп вишенамјенских теренских екипа Црвеног крста под називом “Припреме за одговор на катастрофе 2018”.

Сакан је похвалио све оне који су учествовали у раду кампа, као и његов значај у оспособљавању волонтера за дјеловање у ванредним приликама.

Млади волонтери су стицали знања путем низа курсева и радионица о пружању прве помоћи, употребе средстава везе и кориштење топографских карата, припреме објеката за привремени смјештај, а наша је обавеза да наставимо пружати помоћ у развоју и изградњи кампа“, рекао је Сакан.

Kamp 2

Завршног дана кампа Мирослав Ђекић и Санела Кучук су одржали предавања о сарадњи Вишенамјенске теренске екипе /ВТЕ/ са осталим субјектима и радионице на тему психосоцијалне подршке евентуалним жртвама катастрофа.

Након тога одржана је ефикасна и брза вјежба припадника ВТЕ, а тема је је била извлачење и збрињавање повријеђених након експлозије плинске боце.

Kamp 3

По завршетку кампа услиједила је додјела увјерења, диплома и захвалница полазницима кампа и донаторима.

Овај камп је настао као стална тежња општинске организације Црвеног крста Котор Варош да обезбиједи простор на којем ће млади моћи стицати нова знања и вјештине, учити се хуманости и солидарности.

Kamp 1

Реализацију овог кампа су помогли општина Котор Варош и Републичка управа Цивилне заштите.