Заплављено 50 домаћинстава, евакуисано 15 лица


КОТОР ВАРОШ, 14. МАЈА – У поплавном дијелу ријеке Врбање заплављено је 50 домаћинстава, највише у мјесној заједници Врбањци и насељима Читлук, Ново Село и Шибови, а евакуисано је и 15 лица.

Екипе Црвеног крста тренутно достављају прехрамбене пакете и воду за пиће најугроженијим домаћинствима Читлуку и Врбањцима.

Начелник Котор Вароша Зденко Сакан рекао је Срни да је магистрални пут Котор Варош-Бањалука непроходан због клизишта у насељу Марјановићи, а одрони и набујала Врбања изазвали су огромне штете на локалним путевима и мостовима.

DSCN7790

Он је истакао да су најкритичнија клизишта у Крушеву Брду, Бодњику, Подбрђу и Рујевици.

Активирана су клизишта у мјесним заједницама и путна инфраструктура је у великој мјери оштећена. Поједини мостови нису у функцији, а дежурне екипе су даноноћно на терену и раде на проходности путева“, рекао је Сакан.

Потрошачи у Новом Насељу синоћ су остали без електричне енергије, јер је которварошка “Електродистрибуција” била принуђена да искључи двије трафостанице.

Вода је надирала у трафостанице и оне су превентивно искључене, а јутрос је стање нормализовано“, закључио је Сакан.

Domacinstva u Vrbanjcima

Снабдијевање електричном енергијом је отежано у мјесним заједницама Врбањци, Ободник и Масловаре, јер су усљед обилних падавина оштећени далеководи.