Заражено 13 лица, излијечено 9 особа


КОТОР ВАРОШ, 21. АПРИЛА – У општини Котор Варош вирусом корона заражено је 13 лица, а њих девет је излијечено након што је утврђено да су им посљедњи налази негативни.

Под здравственим надзором је 77 лица, у карантину је осам особа, а из изолације су изашла 533 лица, констатовано је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је тестирањем потврђено да су од три новозаражене особе у протекла 24 часа два мушкарца и једна жена.

Једна особа је из породичног кластера, док за два лица треба утврдити најближе контакте и провести неопходна тестирања. Оно што нас свакако радује је раст броја излијечених особа, а поготово чињеница да су међу њима и дијализни пацијенти“, рекао је Сакан и додао да је ријеч о групи људи који су ризични због њиховог хроничног обољења.

Из општинског Штаба су још једном позвали становнике Котор Вароша да и даље досљедно поштују мјере и препоруке, да задрже дисциплину и суздрже се од окупљања већег броја људи у наредном периоду.