Заражено 14, излијечено једанаест особа


КОТОР ВАРОШ, 25. АПРИЛА – У општини Котор Варош вирусом корона заражено је 14 лица, а једанаест је излијечено након што је утврђено да су им посљедњи налази негативни.

Под здравственим надзором су 103 лица, у карантину је једанаест, а из изолације је изашло 559 лица, констатовано је на данашњој сједници општинског Штаба за ванредне ситуације.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је тестирањем потврђено да су од три новозаражене особе у протеклих 48 часова двије жене и један мушкарац.

Ријеч је о два корисника старачког дома у Кнежеву који су са подручја наше општине и једном дијализном пацијенту који је имао негативне налазе, а поновљеним тестирањем је утврђено да је особа позитивна на вирус корона. Тренутно имамо једанаест излијечених особа и тај податак нас радује“, рекао је Сакан.

Из општинског Штаба су још једном позвали становнике Котор Вароша да и даље досљедно поштују мјере и препоруке, да задрже дисциплину и суздрже се од окупљања већег броја људи и у наредном периоду.