Заражено 19 лица, из изолације изашло 515 особа


КОТОР ВАРОШ, 17. АПРИЛА – На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације у Котор Варошу констатовано је да је у овој локалној заједници 19 особа позитивно на вирус корона, под здравственим надзором су 65 особе, 515 је изашло из изолације, а у карантину борави шест особа.

Начелник општине Котор Варош Зденко Сакан рекао је да је тестирањем потврђено да су од три новозаражене особе у протекла два дана њих двоје супружници пацијената са дијализе и једна особа је из породичног кластера.

Ријеч је о супружницима дијализних пацијената који су били у контакту са медицинском сестром запосленом у дијализном центру, а једна особа је из породичног кластера. Релаксирајућа је информација да имамо излијечене три особе, а у питању је првозаражена особа на подручју општине и два блиска контакта из тог кластера“, рекао је Сакан и додао да су сви они у кућном карантину наредних 14 дана.

Из општинског Штаба су још једном позвали суграђане да задрже дисциплину и истрају у спровођењу мјера и препорука, да се вјерски обреди у православним храмовима обављају без присуства вјерника, а службеници Полицијске станице ће заједно са другим надлежним органима осигурати досљедно поштивање наредби и мјера о спречавању ширења вируса корона.