За љепши и чистији Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 2. МАЈА – “За љепши и чистији Котор Варош” назив је традиционалне манифестације коју сваке године организује општинска управа у оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. априла.

DSCN6281

У акцији сађења цвијећа на јавним површинама учествовали су чланови “Еко опстанка” и еколошке секције Основне школе “Свети Сава” Котор Варош.

Млади активисти “Еко опстанка” сваке године посаде 1.000 садница на одређеним локацијама у граду, док су радници јавних предузећа и установа чији је основач и суоснивач општина Котор Варош посадили преко 1.000 ружа, кадаифа и осталог прољећног цвијећа.

Прољећно цвијеће уљепшало је простор испред зграде општинске управе, испред спомен-костурнице, споменика палим борцима и испред аутобуског стајалишта.

Овом акцијом се подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине”, истакао је предсједник Еколошког покрета “Еко опстанак” Миодраг Петровић.

Предсједник скупштине “Еко опстанка” Драгица Петровић нагласила је да ове и сличне акције доприносе љепшем изгледу Котор Вароша, те да се на овај начин анимира и становништво да уреди своја дворишта.

Захвални смо општинској управи која је обезбиједила значајну количину прољећних садница и тако дала огроман допринос овој традиционалној акцији“, истакла је Петровићева.

Невена Јурић из еколошке секције Основне школе “Свети Сава” Котор Варош је истакла да ова акција има за циљ да пробуди свијест свих грађана у намјери да будућим генерацијама остављамо љепши и чистији Котор Варош.