За љепши и чистији Котор Варош


КОТОР ВАРОШ, 14. АПРИЛА –“Очистимо своју околину и сачувајмо здраву животну средину” назив је традиционалне манифестације коју сваке године организује општинска управа у оквиру обиљежавања Дана општине Котор Варош – 24. априла.

Позиву општине Котор Варош у чишћењу града одазвали су се запослени у локалној самоуправи, јавним предузећима и установама, представници невладиних организација и удружења грађана, спортски клубови, ученици и просвјетни радници основних и средњих образовних установа.
DSCN7834
Радници локалне самоуправе очистили су ужи центар града, градски трг, простор око спомен-костурнице борцима НОР-а и спомен-обиљежја палим борцима Војске Републике Српске.

Овом акцијом се подиже свијест грађана о значају чисте и уређене животне средине“, истакао је начелник општине Котор Варош Зденко Сакан.
DSCN7844
По ријечима Сакана циљ акције је остварен, јер је прикупљено више крупног отпада, старих ствари и другог отпада који је угрожавао животну средину.

У акцији сађења цвијећа на јавним површинама учествовали су чланови “Еко опстанка” и еколошке секције Основне школе “Свети Сава” Котор Варош.

Прољећну акцију чишћења и уређења града организовала је општинска управа у сарадњи са еколошким покретом “Еко опстанак”.