„Зелено острво“ за чистији град


КОТОР ВАРОШ, 12. ФЕБРУАРА – У оквиру пројекта „Омладинска еколошка иницијатива“ Котор Варош данас је у насељу „Брегови“ стављено у функцију „зелено острво“, које сачињавају три метална контејнера за одвајање кућног отпада са упутствима за употребу (зелени за стакло, плави за папир и жути за пластику).

DSCN4235

Пројекат „Омладинска еколошка иницијатива“ се реализује у оквиру УНДП-овог пројекта „Јачање локалне демократије“ и његова вриједност је 17.210 КМ.
Менаџер пројекта Бојан Керезовић, ученици Основне школе „Свети Сава“ Котор Варош и волонтери Црвеног крста су данас презентовали одлагање сортираног отпада у одговарајуће контејнере.
Ово је, надамо се, успјешан почетак новог одговорног приступа сваког грађанина према животној средини. Вријеме је да се „еколошки“ освијестимо и наш град учинимо чистијим, љепшим и пријатнијим за живот“, рекао је Керезовић.
Он се захвалио радницима КП „Бобас“ који су помогли да се у оквиру имплементације овог пројекта постави „зелено острво“, као и 20 канти за смеће и 10 клупа постављених уз главну саобраћајницу.
Правилним одвајањем отпад ће се претварати у сировину у рециклажном дворишту, а уједно ће се смањити број дивљих депонија на подручју општине.